Truskawki w czekoladzie z chili

Truskawki w czekoladzie z chili
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 170 gramów słodko-gorzkiej czekolady
  • 10 truskawek
  • łyżka masła
  • 3 łyżki kremówki
  • szczypta sproszkowanego Ancho

Kalkulator wag i miar

Przepis

Czekoladę rozdrabniamy, przekładamy do miski. Dodajemy łyżkę masła, trzy łyżki kremówki i szczyptę Ancho. Całość roztapiamy w gorącej kąpieli. W powstałym czekoladowym sosie zanurzamy truskawki trzymając je za szypułkę albo ogonek. Układamy na półmiski i schładzamy w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE