Trufle z białej czekolady z amaretto

Trufle z białej czekolady z amaretto zobacz Trufle z białej czekolady z amaretto 2018-06-26 10:06:18
Trufle z białej czekolady z amaretto
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaj amaretto.
Masło ubij na puszystą masę i wymieszaj z czekoladą. Uformuj trufle.
Pozostałą czekoladę zatemperuj i zetnij cienkie wiórki.
Migdały podpraż na suchej patelni.
Trufle udekoruj czekoladowymi wiórkami i płatkami migdałów. Schłodź w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE