Tropikalna sałatka z ananasa

Tropikalna sałatka z ananasa
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes na Karaibach (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ananasa przekroić na pół, usunąć twardy rdzeń, wydrążyć miąższ. Zachować skórkę.
Grubo posiekać miąższ. Wymieszać z miodem. Marakuję przekroić na pół. Wydrążyć łyżką pulpę. Połączyć z ananasem. Domieszać rum i schładzać 30 minut, aby smaki się połączyły. Nałożyć sałatkę do zachowanej skórki ananasa i podawać. Do sałatki znakomicie pasuje ducana – placki z batatów i kokosa.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE