Troć na kremowym kalafiorze z dresingiem ziołowo-groszkowym

Troć na kremowym kalafiorze z dresingiem ziołowo-groszkowym
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.3)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 4 filety z troci po 100g
  • mąka do obtoczenia
  • mały kalafior
  • 25 g masła + kawałek do smażenia ryby
  • po 1 łyżce stołowej estragonu
  • natki
  • koperku
  • trybuli i szczypiorku + łyżka ich mieszanki
  • 100 ml oliwy + oliwa do smażenia
  • 3 łyżki stołowe oleju arachidowego
  • 200 ml mleka
  • sól i biały oraz czarny
  • świeżo zmielony pieprz
  • 75 g młodego
  • zielonego groszku
  • nieco soku z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyłuskany, młody groszek wrzuć do dobrze osolonej wody. Gotuj przez 3-10 minut, zależnie od wielkości ziaren.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA