Tosty z serem i karmelizowaną cebulą

Tosty z serem i karmelizowaną cebulą
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Wolny dzień Chucka (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
5
Czas przygotowania:
45 minut

Przepis

Składniki:
karmelizowana cebula:
2 łyżki oliwy (30 ml)
3 duże cebule, pokrojone w plasterki
sól i pieprz

tosty:
8 grubych kromek białego chleba
¼ szklanki masła (60 ml)
2 szklanki tartego dojrzałego sera cheddar (500 ml)
sól i pieprz

Przygotowanie:
Karmelizowana cebula: cebulę smażymy 25 minut na oliwie na patelni na średnim ogniu, aż zmięknie i się skarmelizuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy. Tosty: grubo smarujemy kromki masłem po obu stronach. Układamy ser na jednej, na nim kładziemy trochę cebuli, na niej znów ser i przykrywamy drugą kromką. Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu. Smażymy, aż ser się roztopi a chleb zrumieni, około 2-3 minut z każdej strony. Podajemy do kremowej zupy pomidorowej według przepisu Chucka.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE