Tosty krewetkowe

Tosty krewetkowe
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.39)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Zmiel w malakserze na gładką masę 1 szklankę krewetek, białko, imbir i dymkę z sosem sojowym i sosem z czarnej fasoli albo czosnkowym. Rozsmaruj masę krewetkową na grzankach, a na wierzchu każdego ułóż połówkę krewetki. Zapiekaj przez 5 min, aż krewetki na wierzchu zrobią się różowe i matowe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE