Tort księżniczki

Tort księżniczki
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 2.60
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 1)
Rodzaj dania:
Torty
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Biszkopt przekroić na trzy blaty. Śmietankę ubić na sztywno. Dolny blat biszkopta posmarować kremem i niewielką ilością bitej śmietany. Przykryć drugim blatem, posmarować dżemem, ułożyć część malin. Zakryć trzecim blatem, wyłożyć resztę bitej śmietany.

Za pomocą szpatułki uformować ze śmietany kształt kopuły, posmarować boki tortu. W śmietanę powciskać resztę malin, wyrównać szpatułką. Nałożyć marcepan, delikatnie zawinąć po bokach, wyrównać, tak, by nie zostały fałdy, ściąć nadmiar marcepanu. Oprószyć cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA