Tort daktylowy

Tort daktylowy
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wydrylowane daktyle kroimy na kawałki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, aby owoce wchłonęły całą wodę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Miksujemy masło z cukrem na gładką masę, dodajemy kolejno po jednym jajku i znowu ubijamy, wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mleko i daktyle. Ciasto piekłam w dużej formie - 26 cm śred. ok 40 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE