Tofu z sosem kahah

Tofu z sosem kahah
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Przepis


Składniki:
2 filiżanki twardego tofu pokrojonego w kostkę
1/3 filiżanki tamari
łyżka oliwy
2 łyżki oleju z krokosza
2 filiżanki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
łyżka mielonej kolendry
pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego albo pasty chili
łyżka mielonego kminu
łyżka mielonej kurkumy
2 łyżeczki startego albo łyżeczka sproszkowanego imbiru
pół pokrojonej cebuli
2 łyżki natki i łodyg kolendry
sok z cytryny albo ocet ryżowy
biały pieprz
dymka i natka kolendry

Przygotowanie:
Tofu zalać tamari i odstawić do zamarynowania. Zmiksować jogurt z czosnkiem, kolendrą, pieprzem kajeńskim, kminem, kurkumą, imbirem, cebulą, sokiem z cytryny i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Tofu odcedzić i usmażyć na złoty kolor. Podawać z sosem, dymką i natką kolendry.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE