Tofu z chili

Tofu z chili
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 61)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Chili, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy i szalotkę zmiksować na gładką pastę. Nerkowce uprażyć na złoty kolor. Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączyć papierowym ręcznikiem. Na oliwie podsmażyć imbir i czosnek, dodać broccolini, paprykę i groszek. Smażyć przez minutę. Dodać tofu, nerkowce i przygotowaną wcześniej pastę. Przyprawić tamari i olejem sezamowym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE