Tobołki z sałaty i marynowanej papryki

Tobołki z sałaty i marynowanej papryki
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.80
Ilość osób:
6

Przepis



Marynowane papryki
1 duża czerwona papryka
1 duża pomarańczowa papryka
1 duża żółta papryka
3 łyżki oliwy extra vergine
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka octu ryżowego
sól pieprz

Tobołki z sałaty
12 liści sałaty masłowej
12 liści cykorii
12 długich źdźbeł szczypiorku

Przygotowanie
Rozgrzej grill. Zwilż całe papryki 1 łyżką oliwy i opiecz ze wszystkich stron, aż skórka poczernieje. Przełóż papryki do miski, przykryj szczelnie folią plastikową, pozostaw do ochłodzenia, a następnie obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Pokrój papryki na cienkie paski i zamarynuj w mieszaninie pozostałych 2 łyżek oliwy, czosnku, koperku i octu ryżowego. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki do chwili, kiedy będziesz przygotowywać tobołki z sałaty. Obetnij grube trzonki liści sałaty masłowej. Pośrodku każdego liścia sałaty ułóż liść cykorii, a na nim mniej więcej 2 łyżki marynowanej papryki. Zawiń liście sałaty w paczuszki i przewiąż źdźbłem szczypiorku. Przed podaniem przechowuj tobołki w lodówce.

© Anna Olson

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE