Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki

Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Ilość osób:
6

Przepis

Składniki:
8 dużych ziemniaków
1 łyżeczka soli
2 łyżki miękkiego masła
4 łyżki oliwy
skórka starta z jednej cytryny
½ szklanki drobno pokrojonej natki pietruszki
sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić na równej wielkości kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć, gotować do miękkości. Odcedzić, utłuc lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać masło, oliwę, skórkę z cytryny i natkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE