Tiramisu

Tiramisu
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Oddzielamy żółtka sześciu jajek i ubijamy je z cukrem trzcinowym do białości. Dodajemy pół kilo serka mascarpone i mieszamy aż się połączą. Przygotowujemy espresso. Parzymy kawę i doprawiamy likierami: amaretto, kahlua i tia Maria. Zanurzamy na chwilę biszkopty w gorącej kawie.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Na dnie salaterki układamy na zmianę warstwy biszkoptów i warstwy masy. Posypujemy kakao lub startą czekoladą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE