Tatar z tuńczyka z jabłkiem

Tatar z tuńczyka z jabłkiem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Tuńczyka pokroić na plastry o grubości 6 mm, a następnie na kwadraty o boku 1 cm. Obrać jabłko i pokroić na kawałki o boku 6 mm. Z jednego jabłka powinno się uzyskać 2/3 szklanki. Nie dłużej niż 2 godziny przed podaniem wymieszać w misce tuńczyka, jabłko, szalotki, czosnek, sól, pieprz, tabasco, skórkę i sok z cytryny, oliwę i szczypiorek. Ogórek obrać ze skórki. Obieraczką do warzyw skroić 9 długich plastrów, obracając tak, aby uniknąć ukrojenia plastra z pestkami. Jeden plaster skroić w słupki i odłożyć do przybrania. Na środku czterech talerzy ułożyć po kilka łyżek tatara i owinąć 2 plastrami ogórka. Przybrać ogórkiem pokrojonym w słupki i natychmiast podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE