Tatar
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 400 g ligawy
  • 3 ogórki konserwowe
  • kilka marynowanych grzybów
  • 1 małe chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • kilka kropel tabasco
  • sok z 1 cytryny
  • 1 żółtko
  • kilka kropel oliwy truflowej
  • kilka owoców kaparów i kiełków lucerny do przybrania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso drobno posiekać lub zmielić. Ogórki, chilli, grzyby i cebule pokroić w drobną kosteczkę. Do mięsa dodać roztarty czosnek, pokrojone warzywa i posiekaną natkę. Przyprawić sosem sojowym, tabasco i sokiem z cytryny. Podawać polane żółtkiem rozbełtanym z oliwą truflową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA