Tartinki z sardynkami

Tartinki z sardynkami
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 puszki sardynek w oleju
  • bagietka
  • cytryna
  • zimne masło
  • świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Otworzyć puszki, odlać nadmiar oleju i ustawić je na długim półmisku. Przekroić bagietkę wzdłuż, a potem na mniejsze kawałki. Opiec je lekko i ułożyć wokół puszek. Pokroić cytrynę w kliny i ułożyć na półmisku. Podawać z zimnym masłem i świeżo zmielonym pieprzem.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE