Tarta z kremem custard

Tarta z kremem custard
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190oC. Wyłóż foremkę do tart ciastem i piecz 15 minut, aż będzie matowe i lekko zrumienione. Wyjmij blachę i zmniejsz temperaturę do 160oC. W średnim rondlu podgrzej mleko ze śmietaną prawie do wrzenia i zdejmij rondel z ognia. Utrzyj w misce jajka i żółtka z cukrem. Zalej je gorącym mlekiem ze śmietaną stale delikatnie mieszając. Przelej wszystko na spód i zetrzyj na wierzch trochę gałki muszkatołowej. Piecz 40 minut, aż wypełnienie się zetnie. Wyjmij tartę z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA