Tarta z kremem custard

Tarta z kremem custard
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 190oC. Wyłóż foremkę do tart ciastem i piecz 15 minut, aż będzie matowe i lekko zrumienione. Wyjmij blachę i zmniejsz temperaturę do 160oC. W średnim rondlu podgrzej mleko ze śmietaną prawie do wrzenia i zdejmij rondel z ognia. Utrzyj w misce jajka i żółtka z cukrem. Zalej je gorącym mlekiem ze śmietaną stale delikatnie mieszając. Przelej wszystko na spód i zetrzyj na wierzch trochę gałki muszkatołowej. Piecz 40 minut, aż wypełnienie się zetnie. Wyjmij tartę z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE