Tarta z karmelizowaną cebulą i kozim serem

Tarta z karmelizowaną cebulą i kozim serem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 250 g kruchego ciasta – świeżego lub mrożonego
  • 4 duże czerwone cebule
  • 6 pieczonych ząbków czosnku
  • gałązka świeżego tymianku
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 125 g koziego sera
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podpiecz spód z kruchego ciasta. Podsmaż cebulę na oliwie aż zrobi się brązowa. Pokrusz kozi ser i dodaj go do pieczonego czosnku i karmelizowanej cebuli. Wymieszaj wszystko. Jajka roztrzep z mlekiem i dodaj do farszu. Przypraw go świeżym tymiankiem i rozsmaruj nadzienie na cieście. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA