Tarta z jabłkami

Tarta z jabłkami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
James Martin: francuska przygoda (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 320 g gotowego ciasta francuskiego w arkuszu
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 4 jabłka, pokrojone na cienkie plasterki po usunięciu gniazd
  • lody waniliowe do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
  2. Natłuścić lekko dużą blachę. Ciasto ułożyć na oprószonej mąką powierzchni. Rozwałkować je na 5 mm. Następnie wyciąć 4 krążki o średnicy 15 cm (od małego talerzyka). Krążki ułożyć na przygotowanej blasze, nakłuć widelcem, oprószyć cukrem pudrem.
  3. Podgrzać dżem w małym rondelku. Musi się rozrzedzić do smarowania.
  4. Jabłka ułożyć na cieście dookoła. Posmarować dżemem. Piec 10-12 minut do zrumienienia.
  5. Podawać z lodami waniliowymi.

 

 

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA