Tarta dyniowo-imbirowa

Tarta dyniowo-imbirowa
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Przepis


Składniki:
55 ciasteczek imbirowych
6 łyżek masła
puszka puree z dyni
¾ miarki słodkiego mleka skondensowanego
2 żółtka

Przygotowanie:
Ciasteczka mielimy na proszek w robocie – powinniśmy otrzymać 2 i pół miarki proszku. Przesypujemy proszek do miski i dodajemy do niego 6 łyżek roztopionego masła i mieszamy. Masą wykładamy 22-u centymetrową formę do pieczenia i mocno ją ubijamy. To będzie spód ciasta. Całość wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 190-u stopni Celsjusza. Puree z dyni przekładamy do miski. Dolewamy do niego mleko skondensowane. Ubijamy dwa żółtka, dodajemy je do masy i całość mieszamy. Masę wykładamy na podpieczony spód, całość pieczemy pół godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-u stopni Celsjusza.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE