Tapenada

Tapenada
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
2-3 ząbki czosnku
2 łyżeczki soku z cytryny
50 g filecików anchois w oliwie
400 g czarnych oliwek bez pestek
75 g kaparów
1 łyżeczka musztardy Dijon
2 łyżki oliwy
garść liści bazylii
pieprz

Przygotowanie:
Czosnek obieramy z łupin, wrzucamy do malaksera, dodajemy resztę składników. Wszystko miksujemy na niezbyt gładką pastę, doprawiamy pieprzem. Przekładamy do miseczki i podajemy.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE