Szynka wieprzowa pieczona w miodzie

Szynka wieprzowa pieczona w miodzie
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

Składniki:

  • 1 szynka wieprzowa
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki ziarnistej musztardy
  • 4 łyżki oliwy
  • kilka goździków

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj miód z musztardą. Dolej oliwę i wymieszaj. Szynkę ułóż w brytfannie. Posmaruj glazurą. Wbij goździki. Wstaw do piekarnika. Długość pieczenia zależy od wielkości szynki. Powinna być rumiana i soczysta.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE