Szynka wieprzowa pieczona w miodzie

Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 1 szynka wieprzowa
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki ziarnistej musztardy
- 4 łyżki oliwy
- kilka goździków
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj miód z musztardą. Dolej oliwę i wymieszaj. Szynkę ułóż w brytfannie. Posmaruj glazurą. Wbij goździki. Wstaw do piekarnika. Długość pieczenia zależy od wielkości szynki. Powinna być rumiana i soczysta.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy wielkanocne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze