Szybki stek

Szybki stek
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Szybki stek:
4 steki (200g), rozbite tłuczkiem
¼ szklanki mąki
½ pęczka szałwii (liście)
1 łyżka oleju roślinnego
2 łyżki masła
sól
pieprz

Szybki stek:
Dobrze podgrzej patelnię żeliwną. Dopraw steki solą i pieprzem. Wysyp mąkę na talerz. Obtocz steki w mące. Na patelnię wlej olej, dodaj masło i szałwię. Ułóż steki na patelni, podsmażaj z każdej strony przez 30 sekund, potem zdejmij z ognia.

Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na vo dzień".



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE