Szybki keczup

Szybki keczup
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ziela
  • 2 goździków
  • 2 pieprzu
  • 1 gwiazdka anyżu
  • ¼ łyżeczki płatków chili
  • olej
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • spora szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dnie garnka rozgrzać olej. Cebulę pokroić w półksiężyce, dodać na gorący olej razem z przyprawami i podsmażać przez 2 - 3 minuty do czasu, aż będzie złota i słodka. Po tym czasie wyjąć przyprawy i wyrzucić.
Do podsmażonej cebulki dodać pomidory, powidła oraz sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut, na koniec zblendować i przelać do czystego słoiczka. Przechowywać w lodówce do tygodnia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA