Szybka owsianka z jagodami i mango

Szybka owsianka z jagodami i mango
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 120 g mieszanki płatków owsianych
  • szczypta soli
  • ok. 500 ml mleka 2%
  • ½ świeżego mango
  • 2 łyżki mrożonych jagód
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • świeża melisa do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Płatki zalewamy mlekiem i wstawiamy na nieduży gaz, dodajemy szczyptę soli i podgrzewamy. W tym czasie kroimy mango na mniejsze kawałki. Do płatków dodajemy syrop z agawy i wrzucamy jagody. Krótko podgrzewamy mieszając. Owsiankę nakładamy do miseczek i dekorujemy plastrami mango i listkami melisy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE