Szprycer winogronowy

Szprycer winogronowy
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Paul Merret

Seria kulinarna:
Ekonomia gastronomii (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
2
Czas przygotowania:
10 minut

Składniki:

  • 180-200 g dojrzałych winogron
  • 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu
  • 10 kostek lodu
  • 150 ml białego wina
  • 4 listki mięty
  • trochę gazowanej wody

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksuj wszystkie składniki poza kostkami lodu i wodą gazowaną. Rozłóż kostki lodu do 2 wysokich szklanek. Wlej winogronową mieszaninę i dopełnij wodą gazowaną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE