Szponder w stylu meksykańskim

Szponder w stylu meksykańskim
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W dużej plastikowej zamykanej torebce umieścić czosnek, sok z limonki, oregano, cukier, oliwę, sól i pieprz. Włożyć mięso, zamknąć torebkę i trochę ją pougniatać, aby dobrze rozprowadzić marynatę. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Wyjąć mięso z torebki, oprószyć solą i pieprzem, położyć na rozgrzanej patelni grillowej i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Kiedy mięso odpocznie, pokroić je w plastry w poprzek włókien i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE