Szpinak z kasztanami

Szpinak z kasztanami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Weź garść kasztanów i pokrój w cienkie plasterki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałek masła, gdy się roztopi, dodaj kasztany. Usmaż je z obu stron na złocistobrązowy kolor i wystudź. W dużym rondlu roztop drugi kawałek masła, wrzuć 900 gramów umytych liści szpinaku. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj, odcedź na durszlaku, posyp kasztanami i podaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA