Szpinak z kasztanami

Szpinak z kasztanami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Weź garść kasztanów i pokrój w cienkie plasterki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałek masła, gdy się roztopi, dodaj kasztany. Usmaż je z obu stron na złocistobrązowy kolor i wystudź. W dużym rondlu roztop drugi kawałek masła, wrzuć 900 gramów umytych liści szpinaku. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj, odcedź na durszlaku, posyp kasztanami i podaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE