Szpinak na parze

Szpinak na parze
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (dc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 kg świeżego szpinaku
  • umytego i nadal mokrego
  • gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z pierwszego tłoczenia

Kalkulator wag i miar

Przepis

Włożyć szpinak do dużego garnka i postawić na dużym ogniu. Podgrzewać 3-4 minuty, aż szpinak zmięknie i zwiędnie, ale nie dłużej, bo zrobi się z niego papka. Doprawić solą, pieprzem, oliwą, i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE