Szparagi z holenderskim sosem rabarbarowym

Szparagi z holenderskim sosem rabarbarowym
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc. 1)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 900 g świeżych szparagów

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zagotuj wodę w dużym garnku i obficie posól. Oczyść szparagi i wrzuć do wrzątku. Blanszuj je 2-3 minuty, aż lekko zmiękną (czas zależy od grubości szparagów). Odlej wodę i zahartuj szparagi w misce z wodą z lodem, żeby przestały się gotować.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE