Szkocki rosół z porami

Szkocki rosół z porami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Przygotowanie:


Rosół:
kurczak
2 pokrojone marchewki
pokrojone zielone części 4 porów
2 cebule
2 łodygi selera
2 liście laurowe
pieprz
2 ząbki czosnku
4 gałązki tymianku

Zupa:
100 g masła
posiekane białe części 4 porów
posiekana cebula
2 łodygi selera
liść laurowy
6 ząbków czosnku
pół pęczka natki pietruszki
bochenek chleba na zakwasie

Przygotowanie:
Z podanych składników ugotować rosół. Oddzielić mięso od kości i pokroić na małe kawałki. Odstawić do ostygnięcia. Na maśle podsmażyć czosnek, cebulę i tymianek. Dodać pory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do miękkości. Rosół przecedzić i zalać nim pory. Dodać kurczaka, natkę pietruszki i gotować przez minutę. Podawać z kromką chleba i odrobiną masła.





 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA