Szaszłyki z tofu z azjatyckim dressingiem

Szaszłyki z tofu z azjatyckim dressingiem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Przepis


Składniki:
tofu pokrojone w kostkę

Dressing:
łyżka sosu albo pasty chili
2 łyżki soku z limetki
łyżka sosu rybnego
łyżka cukru palmowego
2 łyżki bulionu jarzynowego
natka pietruszki albo kolendry

Przygotowanie:
Wymieszać składniki dressingu. Dodać tofu i marynować przez pół godziny. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie, żeby się nie paliły. Nadziać na nie tofu. Piec szaszłyki na grillu przez minutę z każdej strony. Przybrać natką pietruszki albo kolendry.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE