Szaszłyki z sardynek

Szaszłyki z sardynek
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W moździerzu utrzeć liście laurowe, sól i płatki chili. Tą mieszankę przypraw przesypać do szerokiej płaskiej miski i wymieszać z oliwą z oliwek. Sardynki przełożyć do miski z przyprawioną oliwą i marynować przez ok. 15 minut. Filety, nabić na patyczki, układając w kształt fali. Grillować do uzyskania złocistego koloru.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE