Szaszłyki jagnięce z nerkami

Szaszłyki jagnięce z nerkami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 6 podwójnych kotletów jagnięcych
  • sól i pieprz
  • 6 oczyszczonych nerek jagnięcych

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zrobić marynatę ze startego czosnku, oliwy, oregano i tymianku. Zamarynować w niej kotlety. Każdą nerkę przeciąć na pół i owinąć kotletem. Nabić na metalową szpadkę i upiec na grillu.
Ziemniaki wymieszać z czosnkiem, czerwoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Przełożyć do koszyczka i upiec na grillu. Upieczone warzywa skropić octem balsamicznym i oliwą.
Zdjąć mięso ze szpadek i podawać razem z jarzynami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE