Szaszłyki jagnięce z nerkami

Szaszłyki jagnięce z nerkami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 6 podwójnych kotletów jagnięcych
  • sól i pieprz
  • 6 oczyszczonych nerek jagnięcych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zrobić marynatę ze startego czosnku, oliwy, oregano i tymianku. Zamarynować w niej kotlety. Każdą nerkę przeciąć na pół i owinąć kotletem. Nabić na metalową szpadkę i upiec na grillu.
Ziemniaki wymieszać z czosnkiem, czerwoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Przełożyć do koszyczka i upiec na grillu. Upieczone warzywa skropić octem balsamicznym i oliwą.
Zdjąć mięso ze szpadek i podawać razem z jarzynami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA