Szampan z owocowymi kostkami lodu

Szampan z owocowymi kostkami lodu
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Maliny rozmrozić przez noc w lodówce. Przetrzeć razem z dżemem przez najdrobniejsze sitko w młynku do warzyw. Aby usunąć pestki, przetrzeć jeszcze raz przez drobne sitko. (Powinno się otrzymać 1 ⅓ szklanki.) Puree owocowe wlać do zagłębień w tackach do lodu. Na inną tackę wlać sok owocowy. Zamrażać przez kilka godzin.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE