Szampan z owocowymi kostkami lodu

Szampan z owocowymi kostkami lodu
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Maliny rozmrozić przez noc w lodówce. Przetrzeć razem z dżemem przez najdrobniejsze sitko w młynku do warzyw. Aby usunąć pestki, przetrzeć jeszcze raz przez drobne sitko. (Powinno się otrzymać 1 ⅓ szklanki.) Puree owocowe wlać do zagłębień w tackach do lodu. Na inną tackę wlać sok owocowy. Zamrażać przez kilka godzin.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA