Syrop lawendowy

Syrop lawendowy
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.70

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Przepis

Składniki:
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
skórka starta z połowy cytryny
5 całych kwiatostanów jadalnej lawendy

Przygotowanie:
Wodę zagotować z cukrem. Dodać przekrojoną laskę wanilii lub ekstrakt, skórkę z cytryny i lawendę. Gotować 10 minut. Przechowywać w lodówce nawet przez kilka miesięcy. Odcedzać przed użyciem. Używać do sałatek owocowych, deserów lub szprycerów z białego wina.

© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE