Świeże sajgonki

Świeże sajgonki
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Makaron wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i przekładamy na talerz. Płat papieru ryżowego wkładamy do wrzątku na 30 sekund. Wyjmujemy go i układamy na suchej powierzchni. Na papierze układamy wodorosty. Następnie: trochę marchwi, ogórek, kawałek awokado, odrobinę makaronu i dymki. Posypujemy kolendrą i miętą. Nadzienia nie może być za dużo, żeby papier nie pękał.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE