Sushi nori
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 30)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Tuńczyka pokroić w cienkie paski. Ugotować ryż. Uformować kulki. Dodać wasabi i majonez sojowy. Układać ryż na wodorostach. Dołożyć awokado i dymkę. Dołożyć tuńczyka. Zwinąć sushi. Wymieszać sos sojowy, ocet, tamari i olej sezamowy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE