Super masło Lucii

Super masło Lucii
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Czas przygotowania:
15 minut

Przepis



Składniki:
230 g solonego masła o temperaturze pokojowej
½ łyżeczki granulowanego czosnku
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki czarnego pieprzu
½ łyżeczki suszonej bazylii
½ łyżeczki majeranku
½ łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:
Włóż miękkie masło do dużej miski, wsyp wszystkie suche przyprawy, wymieszaj i ucieraj mikserem ręcznym na wysokich obrotach, aż masło zmieni kolor i konsystencję. Ma się stać niemal białym i puszystym kremem. Przełóż do woreczka do wyciskania, nałóż końcówkę w kształcie gwiazdki, wyciskaj do małych miseczek.

Uwaga:
Dla frajdy możesz przeciąć na pół bochenek włoskiego chleba, posmarować masłem, owinąć w folię aluminiową, wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 260°C.

© 2012 Lucia Palmieri


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE