Suflet z czterech serów

Suflet z czterech serów
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Zrobić zasmażkę z mąki i masła. Wlać mleko i przygotować beszamel. Dodać żółtka, parmezan i gruyer. Następnie dołożyć kozi ser i fetę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy sufletowej i piec w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 260°C przez 20-25 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE