Suflet truskawkowy

Suflet truskawkowy z serem zobacz Suflet truskawkowy z serem 2018-06-19 13:01:09
Suflet truskawkowy z serem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Truskawki przebieram, myję i miksuję na pulpę (albo przecieram przez sito). Białka oddzielam od żółtek, ucieram je z cukrem na białą, puszystą masę. Ucierając, dodaję masło, pulpę, sok z cytryny i tartą bułkę. Z białek ubijam sztywną pianę i bardzo delikatnie mieszam z sufletową masą. Naczynie wysmarowuję tłuszczem i obsypuję bułką tartą. Przekładam masę i zapiekam w piekarniku przez 30-40 min w temperaturze 190 stopni C. Ważne, żeby przez pierwsze 15 min nie otwierać piekarnika!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

handopl78 6 lat temu

[quote sabi33 napisał(a) 31.08.2011 13:19]
W opisie nie mam mowy o brązowym cukrze, w ogóle nie jest powiedziane jaki cukier musi być użyty( kwestia gustu). A co do sprawy sera to nie każdy przepis na suflet zawiera go w sobie. Jak dla mnie przepis całkiem fajny i dosyć łatwy.
[/quote]

Zgadzam sie z Tobą

sabi33 6 lat temu

W opisie nie mam mowy o brązowym cukrze, w ogóle nie jest powiedziane jaki cukier musi być użyty( kwestia gustu). A co do sprawy sera to nie każdy przepis na suflet zawiera go w sobie. Jak dla mnie przepis całkiem fajny i dosyć łatwy.

masmonia 7 lat temu

hmmm a gdzie tu jest mąka i ser?????????????? ogólnie te skladniki to chyba od innego przepisu....poza tym na filmie nie widać brązowego cukru tylko zwykły, w opisie inne składniki, i jak cos z tego zrobic?

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE