Suflet truskawkowy

Suflet truskawkowy z serem
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Truskawki przebieram, myję i miksuję na pulpę (albo przecieram przez sito). Białka oddzielam od żółtek, ucieram je z cukrem na białą, puszystą masę. Ucierając, dodaję masło, pulpę, sok z cytryny i tartą bułkę. Z białek ubijam sztywną pianę i bardzo delikatnie mieszam z sufletową masą. Naczynie wysmarowuję tłuszczem i obsypuję bułką tartą. Przekładam masę i zapiekam w piekarniku przez 30-40 min w temperaturze 190 stopni C. Ważne, żeby przez pierwsze 15 min nie otwierać piekarnika!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA