Stir fry z drobiowych serduszek

Stir fry z drobiowych serduszek
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jurek Sobieniak

Seria kulinarna:
m jak mięso (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka, Podroby
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 500 g oczyszczonych serduszek drobiowych
  • 1 strączek chili
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka szczypioru
  • 2 szczypty mielonej kozieradki
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 2 bułki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Serduszka płuczemy w zimnej wodzie, następnie kroimy w plasterki. Chili i czosnek siekamy w plasterki. Rozgrzewamy patelnię z olejem i wrzucamy serduszek razem z chili i czosnku. Smażymy nie mieszając 2 min., dodajemy kozieradkę i porcję posiekanego szczypiorku. Całość mieszamy i smażymy kolejne 2 min. Przekładamy do miski i powtarzamy te czynności jeszcze dwukrotnie, do wyczerpania serduszek. Gotowe serca podajemy z bagietką, ryżem, kaszą gryczaną lub bulgurem.

 

 

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE