Stek z remuladą selerową

Stek z remuladą selerową
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzać grill. Ustawić średnią temperaturę. Można również użyć dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Przyprawić steki solą i pieprzem. Posmarować oliwą. Ułożyć na grillu. Piec przez 6 minut. Odwrócić. Piec kolejne 6 minut. Odstawić na 10 minut. Obrać i poszatkować selera. Przełożyć do miski. Polać sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, musztardę dijońską i wymieszać. Ułożyć steki na talerzach. Dodać remuladę z selera. Skropić oliwą. Podawać z cząstką cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE