Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem

Stek, cukinia z boćwiną i buraki z chrzanem
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

W szklanej lub niemetalowej misce marynować steki przez całą noc. Wyjąć steki z lodówki na godzinę przed smażeniem. Smażyć na silnie rozgrzanym grillu albo na patelni przez ok. 3 minuty po obu stronach. Po usmażeniu odłożyć na bok na 1-2 minuty. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, wrzucić masło, czosnek i cebulę. Smażyć, aż się zeszklą. Dodać listki rozmarynu. Dorzucić cukinię, potem chilli, na końcu boćwinę. Podgrzewać, aż boćwina zmięknie. Do robota kuchennego wrzucić pieczone buraki. Zmiksować. Dodać oliwę, listki rozmarynu, chrzan, sól i pieprz. Chwilę miksować, aby dokładnie wymieszać składniki. Odstawić. Podawać steki na warstwie warzyw, na wierzch nałożyć buraki z chrzanem. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE