Spring rollsy z kiełbasą i z łososiem na zimno

Spring rollsy z kiełbasą i z łososiem na zimno
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 2.30

Przygotował:

Ewa Chodakowska

Seria kulinarna:
Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 4 płaty okrągłego papieru ryżowego
  • 4 plastry kiełbasy extra z fileta
  • 1 marchewka
  • ½ czerwonej kapusty
  • 1 cebula dymka
  • liście kolendry
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • pół jabłka
  • roszponka
  • listki mięty
  • Sos:
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 0,5 cm drobno posiekanej ostrej papryczki
  • 1 cm korzenia imbiru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Namocz papier ryżowy w letniej wodzie i połóż mokry papier na deskę.
Na dolną część papieru ułóż warstwowo tagliatelle wycięte z marchewki i kapusty czerwonej, dodaj dwa plastry kiełbasy extra z fileta, dymkę i kolendrę. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
Do spring rollsa z łososiem włóż warstwowo roszponkę, julienne z jabłka, miętę i oczywiście łososia. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
By przyrządzić sos wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA