Spring rollsy z kiełbasą i z łososiem na zimno

Oceń przepis:
Przygotował:
Ewa Chodakowska
- Seria kulinarna:
- Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 4 płaty okrągłego papieru ryżowego
- 4 plastry kiełbasy extra z fileta
- 1 marchewka
- ½ czerwonej kapusty
- 1 cebula dymka
- liście kolendry
- 2 plastry wędzonego łososia
- pół jabłka
- roszponka
- listki mięty
- Sos:
- 1 łyżka oleju ryżowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 0,5 cm drobno posiekanej ostrej papryczki
- 1 cm korzenia imbiru
Przygotowanie:
Namocz papier ryżowy w letniej wodzie i połóż mokry papier na deskę.
Na dolną część papieru ułóż warstwowo tagliatelle wycięte z marchewki i kapusty czerwonej, dodaj dwa plastry kiełbasy extra z fileta, dymkę i kolendrę. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
Do spring rollsa z łososiem włóż warstwowo roszponkę, julienne z jabłka, miętę i oczywiście łososia. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
By przyrządzić sos wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
Na dolną część papieru ułóż warstwowo tagliatelle wycięte z marchewki i kapusty czerwonej, dodaj dwa plastry kiełbasy extra z fileta, dymkę i kolendrę. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
Do spring rollsa z łososiem włóż warstwowo roszponkę, julienne z jabłka, miętę i oczywiście łososia. Zawiń ciasto ze składnikami i odstaw na talerz.
By przyrządzić sos wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze