Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami

Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przepis


Składniki:
papier ryżowy

1 op. kiełków np. rzodkiewki lub lucerny
pstrąg - 1 szt.
por - biała część
marchew - 1 szt.
oliwa
kolendra
szczypiorek

Przygotowanie:
Brzuszek sprawionego pstrąga wypchać majerankiem i kawałkami cytryny, lekko posolić, upiec, ostudzić. Por i marchew pokroić w 1 mm słupki. Przygotować kiełki. Z pieczonego pstrąga zdjąć skórę i wyciągnąć ości uzyskując kawałki mięsa. Papier ryżowy namoczyć do miękkości w zimnej wodzie, położyć na blacie. Na dolnej połowie ułożyć warstwę kiełków, kilka kawałków pstrąga, warzywa i
zioła. Zawijać podobnie jak naleśniki uważając, żeby papier nie popękał. Każdy \"naleśnik\" przekroić na 3 części i ułożyć \"na stojąco\" na talerzu. Ozdobić kiełkami, ziołami i oliwą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE