Spaghetti z pulpetami

Spaghetti z pulpetami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.80)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W małej misce wymieszać bułkę tartą z mlekiem, odstawić aż całe mleko w nią wsiąknie. W dużej misce wymieszać mięso z cebulą, czosnkiem, i żółtkiem. Dodać parmezan (opcjonalnie), namoczoną w mleku bułkę tartą i natkę. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i dobrze wymieszać. Uformować 8 dużych pulpetów. Na średnio dużym ogniu rozgrzać dużą, ciężką patelnię. Kiedy będzie gorąca, wlać oliwę z oliwek (tyle, żeby pokryć dno). Włożyć pulpety. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoto-brązowo. Zlać nadmiar oliwy. Wlać dowolny sos pomidorowy. Gotować na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Ugotować spaghetti w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, nie płukać. Podawać z pulpetami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE