Spaghetti z czosnkiem i papryczkami

Spaghetti z czosnkiem i papryczkami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Makaron wrzucamy na wrzącą wodę, inaczej będzie się sklejał. Sypiemy dużo soli. Mieszamy. Gotujemy siedem minut, wtedy będzie al dente, niezbyt miękki. Czosnek kroimy na zwykłej krajalnicy. Wrzucamy pokrojone chili. Odrobinę gorącej wody. Wsypujemy natkę pietruszki, dodajemy oliwę z oliwek. Mieszamy. Wykładamy na talerz.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE