Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką

Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przepis

Spaghetti gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy chili i czosnek. Smażymy przez 2 minuty, dolewamy wino. Dorzucamy ugotowane, odcedzone spaghetti. Mieszamy i posypujemy natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy rozdrobnionymi grzankami z chleba.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE