Sos żurawinowy (czerwono-różowy)

Sos żurawinowy (czerwono-różowy)
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • żurawina do mięs
  • porto czerwone (akcyza na portugalskiej butelce)
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z 0,5 limonki
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni podgrzać wszystkie składniki. Dodać trochę wody i zagotować. Przetrzeć przez sito i przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA