Sos żurawinowy (czerwono-różowy)

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • żurawina do mięs
  • porto czerwone (akcyza na portugalskiej butelce)
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z 0,5 limonki
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelni podgrzać wszystkie składniki. Dodać trochę wody i zagotować. Przetrzeć przez sito i przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE